🚚BESPLATNO EUROPA NARUDŽBE > 150 eura

VRHUNSKA OPREMA ZA TVOJE MOTOCIKL

🚚BESPLATNO ITALIJA NARUDŽBE > 50 eura

Novi BMW F 900 GS / ADV

Nuova BMW F 900 GS / Adventure - Endurrad

Peppe |

Novi BMW F 900 GS / ADV: karakteristike i novosti

F 900 GS dizajniran je kako bi ponudio iznimno snažnu vožnju i priliku za istraživanje neobičnih cesta i staza. Zahvaljujući brzom i laganom motoru, moći ćete slobodno upravljati stijenama, šljunkom, vjetrom, vodom i planinama. Doživite avanturu s F 900 GS, svladavajući granice i otkrijte uzbuđenje #SpiritOfGS.

F 900 GS nudi optimalno terensko iskustvo zahvaljujući svom ergonomskom dizajnu: visoki upravljač, niski oslonci za noge i viša papučica kočnice, pristupačnija zahvaljujući spuštenim graničnicima. Sklopiva pedala osigurava maksimalnu pristupačnost, dok podesiva papučica mjenjača osigurava savršeno držanje. Dopustite da vas ovaj motocikl vodi uz apsolutnu udobnost!

F 900 GS nudi poboljšanu udobnost i sigurnost zahvaljujući štitnicima za ruke, standardno izrađenim od plastike, koji mogu štititi od vjetra i vremenskih prilika. Za iskusnije vozače dostupni su i enduro štitnici za ruke s metalnim drškama. Nadalje, moguće je montirati BMW navigacijske uređaje ili druge elektroničke uređaje na motocikl zahvaljujući opcijskoj pripremi.

F 900 GS je lagani motocikl visokih performansi, težak samo 219 kg*. Zahvaljujući novim komponentama kao što su plastični spremnik, baterija, rep i Akrapovič prigušivač, ubrzanje i upravljivost su izvrsni. Nudi nevjerojatno iskustvo vožnje.

Potpuno novi F 900 GS obećava iznimno iskustvo vožnje u ravnoj liniji i izvan ceste. Redni dvocilindrični motor nudi visoke performanse s vršnom snagom od 77 kW (105 KS) pri 8500 o/min i najvećim okretnim momentom od 93 Nm pri 6750 o/min. Motocikl jamči užitak vožnje na svim rutama.

Svaki aspekt F 900 GS stvoren je da vam omogući da se uhvatite u koštac s najluđim cestama. Njegov agresivni dizajn, ploče okvira za maksimalno prianjanje i podesivo vjetrobransko staklo, osiguravaju da možete eksperimentirati bez ograničenja. Na taj način uvijek možete istaknuti svoj GS duh, moćnim logom na tenku. Pridružite se avanturi s F 900 GS.

Lagani plastični spremnik dizajniran je za optimizaciju težine vašeg vozila bez ugrožavanja kapaciteta goriva. S težinom 62% manjom od čeličnog spremnika i kapacitetom od 14,5 litara, ovaj spremnik omogućuje vam da primite dovoljno goriva za vaše avanture. Aerodinamični oblik također omogućuje pričvršćivanje mekanih torbi, ruksaka ili aluminijskih kovčega.

Novi BMW F 900 GS / ADV predstavljen je početkom 2020. i odmah je dospio na naslovnice zbog brojnih novih značajki i poboljšanja. U ovom članku ćemo vam reći o svim najzanimljivijim značajkama ovog motocikla i kako se ponaša na cesti.

 

Započnimo odmah s dvije dostupne verzije: F 900 GS i F 900 GS Adventure. Prvi je idealan za mješovitu upotrebu između cestovne i lagane terenske vožnje, dok je drugi prikladniji za one koji traže potpuni avanturistički motocikl, sposoban savladati svaki teren. Obje verzije opremljene su paralelnim dvostrukim motorom od 895 cc, koji isporučuje najveću snagu od 105 KS pri 8500 o/min. Motor je uparen sa 6-stupanjskim mjenjačem i lančanim završnim prijenosom.

 

Među najzanimljivijim inovacijama nalazimo čelični rešetkasti okvir, koji bicikl čini lakšim i lakšim za rukovanje. F 900 GS teži samo 211 kg (u voznom stanju), dok verzija Adventure teži 229 kg.Držanje na cesti jamči podesivi sustav ovjesa na obje osovine: sprijeda je teleskopska vilica od 43 mm, dok je straga monoamortizer s plinskim oprugama. Osim toga, bicikl ima disk kočnice na oba kotača, s čeljustima s četiri klipa sprijeda i čeljustima s dva klipa straga.

 

Još jedna zanimljiva nova značajka je uvođenje sustava dinamičke kontrole proklizavanja (DTC), koji regulira isporuku snage na temelju uvjeta na tlu. Na taj način motocikl ostaje stabilan i siguran čak i na skliskim ili neravnim površinama. DTC sustav je podesiv na tri razine intervencije: kiša, cesta i dinamika.

 

Na kraju, ne možemo ne govoriti o tehnološkoj opremi novog BMW F 900 GS / ADV. Motocikl je zapravo opremljen 6,5-inčnom TFT kontrolnom pločom koja pruža detaljne informacije o performansama motocikla i sustavima pomoći u vožnji. Među potonjima nalazimo ABS Pro sustav, koji automatski regulira kočenje kako bi se izbjeglo blokiranje kotača, te sustav kontrole tlaka u gumama.

 

Zaključno, novi BMW F 900 GS / ADV je motocikl sa sportskim i avanturističkim karakterom, idealan za one koji traže vozilo koje može savladati bilo koju vrstu terena. Sa svojom snagom, lakoćom i tehnološkom opremom najnovije generacije, predodređeno je da postane jedan od najomiljenijih motocikala ljubitelja avanture na cesti.

Ostavite komentar

Napomena: komentari moraju biti odobreni prije objave.