🚚BESPLATNO EUROPA NARUDŽBE > 150 eura

VRHUNSKA OPREMA ZA TVOJE MOTOCIKL

🚚BESPLATNO ITALIJA NARUDŽBE > 50 eura

BMW R 1250 GS Adventure kaže zbogom

La BMW R 1250 GS Adventure dice addio - Endurrad

Paolo Migliori |

BMW R 1250 GS Adventure: Emotivni oproštaj

BMW R 1250 GS Adventure će ići na oproštajnu turneju kao Ultimate Edition, ali još ne u Njemačkoj.

Novi BMW R 1300 GS dostupan je na tržištu od studenog 2023., no BMW još nije predstavio nasljednika BMW-a R 1250 GS Adventure. Stoga Adventure varijanta ostaje dostupna u verziji 1250. No, čini se da je njezin kraj blizu, kao što sugerira predstavljanje R 1250 GS Adventure Ultimate Edition. Očekuje se da će novi R 1300 GS Adventure, koji bi se mogao zvati R 1400 GS, zajedno s ostalim modelima serije R 1300, biti lansiran između 2024. i 2025. godine.

BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition 2024

Počevši od 10. veljače 2024., BMW Motorrad lansirat će R 1250 GS Adventure Ultimate Edition u Nizozemskoj i Belgiji, sa 100 jedinica dostupnih za svaku zemlju. U Nizozemskoj će cijena biti 32.950 eura, dok će u Belgiji biti 29.950 eura, uključujući porez.

Triple Black stil s punom opremom

BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition potpuno je opremljena verzija stila Triple Black. Prema BMW Motorrad Nizozemska, unatoč visokoj cijeni, ovo izdanje nudi uštedu veću od 2600 eura u usporedbi sa standardnom opremom. Sveobuhvatna oprema uključuje pakete Comfort, Touring, Dynamic i Light, poluaktivno Dynamic ESA šasiju, asistent mjenjača, grijane ručke i sjedala, zlatno anodizirane kotače s križnim kracima, Keyless Ride sustav, protuprovalni alarmni sustav, razne zaštite , kao i crnim aluminijskim koferima i gornjim koferima.

Ograničeno izdanje 2024. za Nizozemsku i Belgiju

R 1250 GS Adventure Ultimate Edition identificiran je kao ograničeni poseban model, sa zlatnim amblemima i žutim ukrasnim prugama, koje povećavaju njegovu prepoznatljivost u usporedbi s Ultimate Edition ponuđenim u Italiji u proljeće 2023. Potonji je imao crne kotače s prekriženim žbicama i standardni Akrapovičev prigušivač.

Ultimate Edition 2023 za Italiju

BMW planira proizvesti 2100 primjeraka R 1250 GS Adventure Ultimate Edition na globalnoj razini. Ovaj poseban model prvi je put lansiran u Italiji u proljeće 2023., također temeljen na Triple Black varijanti i opremljen s gotovo svim opcijama dostupnim u BMW-ovom online konfiguratoru, uključujući komponente od mljevenog aluminija iz Option Original Accessories asortimana -719. Cijena za Italiju 2023. bila je 26.900 eura, što je ušteda od 2.000 eura u odnosu na standardnu ​​konfiguraciju. Iako BMW sada nudi ovaj poseban model u nekoliko europskih zemalja, još nije dostupan trgovcima i kupcima u Njemačkoj.
Očito za istančana nepca Premium dodaci za BMW R1250 GS Adventure možete ih pronaći naEndurrad .

Zaključak

Novi BMW R 1300 GS Adventure (ili “R 1400 GS”) još nije na tržištu, ali R 1250 GS Adventure već završava svoje putovanje u Europi s Ultimate Edition. Nakon Italije, gdje je lansiran u proljeće 2023., Ultimate Edition će stići u Nizozemsku i Belgiju od 10. veljače 2024., sa 100 jedinica za svaku zemlju, temeljeno na verziji Triple Black i uz značajnu cjenovnu prednost u usporedbi sa standardnim model. No, za sada se u Njemačkoj ne planiraju lansiranja.

BMW R 1250 GS Adventure već godinama predstavlja referentnu točku u svijetu avanturističkih motocikala. S njegovim izlaskom mnogi se entuzijasti pitaju kakva će biti budućnost avanturističkih motocikala.U ovom ćemo članku istražiti što je BMW R 1250 GS Adventure učinilo tako posebnim i što možemo očekivati ​​u budućnosti.


Jedna od istaknutih značajki BMW-a R 1250 GS Adventure bila je njegova svestranost. Pogodan za duga putovanja po asfaltnim cestama, ali i za svladavanje neravnog terena, ovaj motocikl uspio je spojiti najbolje od oba svijeta. Snažni dvocilindrični bokser motor od 1254 cc pružio je izniman okretni moment i glatko ubrzanje, čineći svako putovanje nezaboravnim iskustvom. Nadalje, napredni sustav ovjesa i robusna struktura osigurali su stabilnost i udobnost, čak iu najzahtjevnijim uvjetima.


No, nije je samo njezin nastup činio jedinstvenom. Tehnološke inovacije odigrale su presudnu ulogu. BMW R 1250 GS Adventure bio je opremljen vrhunskim značajkama kao što je prijenosni sustav ShiftCam, koji je optimizirao performanse pri različitim razinama okretaja, i TFT zaslon u boji, koji je na jasan i intuitivan način pružao sve informacije koje su vozaču bile potrebne. Ove značajke ne samo da su poboljšale iskustvo vožnje, već su povećale i razinu sigurnosti.


Oproštaj od BMW-a R 1250 GS Adventure predstavlja značajnu promjenu u pejzažu avanturističkih motocikala. Međutim, BMW nastavlja raditi na inovacijama koje obećavaju podizanje kvalitete i performansi na novu razinu. Za entuzijaste, iako je teško reći zbogom ikoni kao što je BMW R 1250 GS Adventure, budućnost izgleda obećavajuće s novim izazovima i prilikama na horizontu.


Zaključno, naslijeđe BMW-a R 1250 GS Adventure još će dugo živjeti u srcima ljubitelja motocikala. Njegov utjecaj na svijet avanturističkih motocikala je neosporan, a njegov oproštaj označava kraj jedne ere, ali i početak nove faze pune mogućnosti. Ostanite s nama za daljnji razvoj događaja u pejzažu avanturističkih motocikala.

Ostavite komentar

Napomena: komentari moraju biti odobreni prije objave.